Rushock Glamorously Griffin

meriitti

© lineart HBPtje / tausta Hillopurkki

NimiRushock Glamorously Griffin Sukupuoli Tamma
Rotu Welsh D Koulutus He A - 60cm koulutuksessa
Syntymäaika 26.09.2020 1-vuotias Väritys Musta, (Ee/aa)
Säkäkorkeus 145cm KasvattanutRushock Bog
RekisterinumeroVH20-026-0060 Omistaa Ylva/VRL-14389


Luonne

Giselle on kaunis ponitamma, jolle herkkyyttä, epäluuloa ja vahvoja mielipiteitä on jaettu reilulla kädellä. Se ei ole kovin ihmisrakas, eikä pidä vaihtuvista ihmisistä ympärillään, ja onkin usein nyrpeänaamainen vieraiden käsittelyssä - ja on välillä hapan tutuillekkin. Giselle olisi varmasti hyvä näyttelyponi - se söisi niin tuomarit kuin kanssakilpailijat.

Hoitaessa on hapan ilme naamallaan, kireä kuin viulunkieli ja ei usein näytä että pitäisi harjauksesta yhtään. Ajallaan Giselle kuitenkin rentoutuu, ja alkaa jopa nauttia harjauksesta, mutta on kokoajan hieman varautunut, jos hoitaja vaikka erehtyykin tekemään äkkinäisen liikkeen tai tulemaan liian lähelle napsaistavaksi. Giselle on perinyt isältään paljon epäluuloisuutta ja herkkyyttä, ja tämänkin kanssa saa olla tarkkana, koska pelästyessään tai hermostuessaan osaa käydä todella vaaralliseksi - saattaa potkia ja purra jokaista lähelle tulevaa.

Ratsastaessa Giselle on armoton - se ei näytä ilmaiseksi pätkääkään hyvästä ryhdistään ja tasapainostaan, saatikka puhtaista askellajeista. Jos selässä istuu kokemattomampi tyyppi, tai muuten osaamaton, Giselle kompuroi, vinoutuu ja sotkeutuu omiin jalkoihinsa käyntiä nopeammissa askellajeissa. Tamma on myös todella herkkä suustaan, ja kova käsi saa tämän todellakin pois tolaltaan ja helposti hyppimään pystyyn. Gisellellä on paljon potentiaalia kouluradoille, mutta esteille ei niinkään. Pieni musta ei välitä esteistä, eikä oikein ymmärrä miksi niiden yli pitäisi mennä, kun voi mennä läpikin - ei siis mikään tulevaisuuden estelupaus. Maastoilu Gisellen kanssa on hermoja raastavaa, koska poni pelkää ja säpsähtelee jokaista napsahdusta ja oksan rasahdusta, ja pelkää näkymättömiä mörköjä.

Sukutaulu

i: Llygedyn Miragl Ioncyn
KTK-I wD 147cm m

ii: BF Mil Primax
KTK-II VWY-II wD 147cm rn
iii: Welsh Part One
KTK-II VIR MVA Ch wD 148cm rn
iie: Come On Angel
KTK-III wC 130cm mrn
ie: Pencalow Iola
VWY-III wD 147cm m
iei:Cawodydd Llew Ianto
Ch SCh-RD wD 149cm m
iee: IonorHeulyn
Q-IH SCh-DR Q-AR wD 150cm km
e: Rhediad Rhosynnau
KTK-I wD 148cm m
ei: Rhediad Brenin Berth
KTK-II Ch wD 148cm tprt
eii: Bryncethin Nerth
KTK-I Ch VSN-Ch wD 154cm rt
eie: Snowhedge Harebell
swb 160cm
ee: Rhediad Rhosyn
wD 148cm tprt
eei: Brynmawr Sir Cael
KTK-II Ch wD 148cm trn
eee: Neferets Onega
wD 145cm prt

Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

Teksti teksti

Päiväkirja

29/09/2020 - kirjoittanut Ylva M
Taas olin löytänyt uuden nelikavioisen tiimiini. Rushock Bogin kasvatteja, tällä kertaa olin hankkimassa pahansisuista, epäluuloista, vuotiasta welshtammaa. Irtojuoksutuksessa se esitti potentiaalia kouluratsastukseen, puhtailla, isoilla askellajeillaan, mutta esteille ei todellakaan. Varsa kompuroi jo ristikon ylityksessä! Se antoi hoitaessa jopa maistiaisen terävistä hampaistaan, mutta päätin silti ostaa Rushock Glamorously Griffinin, eli Gisellen. Gisellessä olisi projektia aikaan ja ikuisuuten asti. Kirjoitin kauppakirjan Serenan kanssa, ja vein kipakan tamman alun mukanani.

virtuaalihevonen
Bittiavaruus